4
Kosovo i Google Anaytics

Kosovo i Google Anaytics

Danas slučajno primetih da je Google u svom rešenju za web analitiku potpuno odvojio Kosovo od Srbije. Nije da mi smeta ili da sam zaluđen za to da je Kosovo Srbija (čak sam suprotnog mišljenja) ali me baš začudilo jer ni na jednom drugom Google servisu to nije slučaj… Vi koji imate GA nalog možete proveriti, a za Vas sa “jeftinijim ulaznicama” 🙂 evo screen shota

Srbija bez Kosova

… dok je recimo na Google Maps Kosovo prikazano kao sastavni deo Srbije, što možete pogledati klikom na ovaj link.

Čudno zar ne?

0

4 komentara

 1. Izgleda su nedavo apdejtovali mapu na Analyticsu. Do pre nekoliko nedelja još uvek je tu stajala mapa SRJ, odnosn Srbije & Crne Gore 😉

 2. Zaludjen da je Kosovo Srbija? Cak si i suprotnog misljenja?
  Hm, ne slazem se nikako. Svako ima pravo na izrazavanje svog misljenja, ali da li samo zaludjeni smatraju Kosovo i Metohiju delom Srbije? Onda sam i ja zaludjen.

  Izmedju ostalog, u Ustavu Republike Srbije stoji da je KiM deo Srbije. Postujem Ustav, i zbog toga sam zaludjen. Dobro. Samo nije lepo da sam zaludjen, a da to ne znam.

  To sto se situacija na KiM trenutno takva, i sto ce biti takva jos dugo vremena, nije razlog da se odreknemo KiM.
  Ajde sto KiM mnogi odvajaju od Srbije, smatram da je izuzetno pogresno da to radimo i mi.

 3. @ Jovica molim te objasni mi argumentovano kako to misliš da je Kosovo deo Srbije? Jel tamo red održava srpska policija, jel su sudije Srbi, jel naša vojska čuva granice Kosova? To što piše u Ustavu koji je “napisan za 15 minuta”, njima nije predstavljalo problem da zatvore granice jel da?

  Kosovo nije deo Srbije. I veliko je pitanje da li će ikada više biti. Na moju veliku žalost ali tako je. I mislim da je vreme da ih pustimo da se dave u svojom Ä‘ubrištu i u svom kriminalu, a da mi nastavimo evropskim putem kojim smo pošli 5. oktobra one sada već daleke dvehiljadite.

  Kako ovo nije politički blog, zaključaću komentare. A ti mi možeš odgovoriti na e-mail 😉

Komentari su zatvoreni.