3

Hteo sam da pišem o…

… lažima, prevari, dužnicima, lopovima…

… a onda sam shvatio da to neće imati nikakvog efekta. Mogu ja da brbljam i škrabam koliko hoću – oni se neće promeniti.

Na ideju da pišem o ovome sam došao jer sam malo pre video da je sajt koji je izašao iz moje “kuhinje” od prvog do zadnjeg taga, podmuklo potpisan od strane nekih balavaca tj. tetkinog malog. Da vam ne bih sada oduzimao vreme objašnjavajući vam zapletenost događaja koji su se desili u proteklih nekoliko meseci, rećiću vam samo da su promenili pristupne parametre, izmenili nekoliko tekstova na sajtu ne menjajući pri tom dizajn i beskorpulozno se potpisali kao da su oni razvili ceo sajt. Da ne bude zabune, direktiva za izmenu sajta je došla od strane direktora firme čiji je sajt, međutim lopovi su samo izmenili tekst i moj potpis. Ostavili su dizajn, slike, pa čak i GA kod u dnu strane (pretpostavljam da nisu umeli da ga skinu). Da ne govorim da u meta tagu još uvek stoji da je autor WebEx. Po potpisu vidim da je to neki tip koji se predstavlja kao Bolton (evo malo posla za spamerske botove :)) i ima ga tu i tamo po internetu.

Naime radi se o sajtu firme Green Energy Invest iz Niša koja je bila moj dugogodišnji klijent i kojoj sam radio ceo identitet od logoa do sajta. Ono što nakon skoro 3 godine saradnje mogu da kažem je da sam ispao glup jer me je jedna lopovska organizacija slatkorečivošću i bajkama navela na pomisao da se bave ozbiljnim poslom, obnovljivim izvorima energije, da žele dobrobit svima. A u stvari sam bio izmanipulisan od strane jednog običnog KV varioca koji zamišlja da je veliki menadžer i koji lažima i prevarom navlači potencijalne investitore, uzima im siću i onda razim obmanama raskida saradnju sa njima. Ovakvi nadobudni menadžeri su opasni ne samo za potencijalne investitore već i za Srbiju jer u regionu šire imidž lošeg poslovanja i lopovluka. No dobro, na greškama se uči, s tim da više boli ako se učite na svojim greškama.

Izvinjavam se ako sam vam oduzeo dragoceno vreme koje ste mogli da upotrebite na pametniji način ali mi je već preko glave ovakvih lopova i morao sam negde “iskalim svoj bes”… razmišljao sam da ih prijavim na #kradimamu ali oni ni to ne zaslužuju. Tačka.

UPDATE: web sajt je promenjen… sada je u flashu i to nestručno urađen, bez trunke SEO. Naravno da je pao na Google SERP-u. Tužno. Eh da… i dalje koriste isti header koji sam JA dizajnirao.

0

3 komentara

 1. Welcome to Serbia!!! 8)

  Reply
 2. Green Energy Invest u Srbiji?! U Nišu?! To već zvuči nerealno! Blago tebi na entuzijazmu, meni ponekad nedostaje, i ono što me još više žalosti što ispadne da sam uvek u pravu onda kad su mi pretpostavke najcrnje.
  I da nisi napisao da je reč o KV menadžeru, moglo se pretpostaviti. Ogradiću se, pa ću reći da su moja saznanja i iskustva samo lokalna, ali u Nišu je to ‘default’. Od njuški koje vode grad, preko onih koje “in the name of” partijski interesi uzimaju kintu na ime podmićivanja, pa do onih koji posluju u gradu. A poslovna politika je uglavnom “zavrni nekog za lovu i begaj”.
  žao mi je zbog tvog iskustva, verovatno i sam znaš da li i kako možeš da se zaštitiš da se to više ne ponovi. Puno sreće i opreza ti želim. 😉

  Reply
 3. @dijica eh da je bar KV menadžer… nego je KV varioc… o podmićivanju neću da pričam jer bih imao štošta da izjavim 😉

  Reply

Napišite komentar